Åbne haver 2020

“Haven på Skønager”

Lilian og Jens Peder Skønager
Skønager 8
Øster Vedsted
6760 Ribe

Video fra Skønager


Rosenhave i Ribe med en nærmest meditativ stemning.

Ved ankomsten til den ca.5000 kvadratmeter store grund skuer man ud over Nationalpark Vadehavet ind til Domkirken i Ribe. Adgangen til en lukket have går gennem orangeriet, hvorfra man træde ind i en engelsk inspireret “walled garden” med 3 haverum – gårdhave med middelhavsplanter, rosenhave med navngivne roser, køkkenhave med spændende urter sirligt anlagt og blandet med blomster. Et drivhus er integreret i havemuren og fungerer også som et “driverhus”.
Udenfor havemurene findes en havegang med stauder, roser, buske og træer. Murerne er dækkede af roser, klematis og espalierede fersken-, abrikos- og figentræer. Haven rummer desuden en birkelund, staudebed, rugosabed, nøddegang, frugt- og bærhaver. Andet: Dyrkning af kæmpegræskar. Danmarks største græskar 2019 blev dyrket i “Haven på Skønager” – et nyt er på vej.
Haven er også velegnet for store grupper.

Åbningstider 2020: Lørdage og søndage kl.13 – 16 fra 6.juni – 5. juli
Entré på 50 kr.er incl. kaffe/te og lidt sødt.

NB: Andre besøgstidspunkter kan aftales for grupper på min. 6 personer.

Kontaktoplysninger:
Tlf.: 61423980


“Kornerupgård”

Kornerupgård
Ravnshøjvej 11
Kornerup
4000 Roskilde

Kornerupgård er en smuk og smukt beliggende rosenhave nær Roskilde og Lejre.

Rosenhaven blev anlagt i 2009, og skråner mod Kornerup Sø. I haven ses ca. 600 roser fordelt mellem historiske roser, engelske roser og moderne roser. Imellem roserne er plantet forskellige stauder.

I staudehaven er en meget stor variation af planter som blomstrer primært fra april til september. Motivet i staudehave er aldrig det samme, der sker nye ting og der er hele tiden nye blomster på vej. Derudover er der i midten at haven et gammelt parkanlæg med mange fine skyggefulde træer, som er værd at sætte under og nyde udsigten over søen.

Orangeriet er indrettet til de mere sarte kameliaplanter og frostfølsomme sommerblomster. Kameliaerne har en fantastisk flot blomstring fra marts til april.

Læse mere på hjemmesiden

Åbningstider i 2020: Juli d. 7. juli, 14., 21., 28.Entré: Voksne: kr. 40,- Børn: gratis. Prisen er inkl. en kop kaffe/te. Der er parkering på gårdspladsen. Hunde har desværre ingen adgang.

Oversigt over haven udleveres ved indgangen.