Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Aarhus Foredrag v. Torben Thim: “Historien om rosen i Danmark”

23. marts kl.12:00 - 15:00

Historien om Rosen i Danmark

Gå ikke glip af dette enestående foredrag ved rosoman, forfatter, havearkitekt og billedkunstner Torben Thim, som er baseret på bogen “The History of the Rose i Denmark”

Første gang Torben Thim holdt foredraget The History of the Rose in Denmark var som hovedtaler på WRC2018. Dengang sagde tilhørerne: “Det var spændende, det var lærerigt og det var nytænkende. Selvom Torben Thim var faglig, var han også ganske underholdende og han viste nogle fantastiske smukke billeder.” Foredraget blev afholdt på engelsk på WRC2018, men nu bliver det på dansk.

Lige som i bogen taler han om fossiler, om alle danske vilde roser, om roser i vikingetiden og i middelalderen. Om Christian IV og roserne på hans tid. Han taler om rosenforædlingens historie. Om Poulsen Roser og Roses Forever. Både Dronning Ingrid og Dronning Margrethe og deres roser bliver omtalt. I bogen viser Torben Thim et “Calendarium rosae”, hvor de vigtigste begivenheder i rosens verdenshistorie, fra 3500 år før hvor tid til i dag, trækkes frem.

Forfatter og redaktør af Modern Roses Dr. Tommy Cairns skrev i forord til bogen bl. a. “Hvilken vidunderlig tilføjelse til rosenlitteraturen. Torben Thim bibringer læseren en massiv, ekstraordinær og enestående viden om rosens historie fra tidernes begyndelse. Men mere vigtigt er det, at Torben har defineret Danmark som en mange-facetteret hovedleverandør til rosernes verden på enhver ønskelig måde. Den røde tråd mellem rosen og Danmark er beskrevet charmerende og vidende, og med særlige anekdoter som vil fornøje både kendere og novicer. Oven i den faktuelle historie fortæller Torben om sine livserfaringer, som belyser hans kærlighedsaffære med roser, som har formet hans filosofiske tilnærmelse til livet. Der er ingen tvivl om at denne bog vil fange alle rosenelskeres opmærksomhed, for Torben Thim har leveret en sand rosenbibel af viden.”.

På dagen vil det være muligt at købe bogen til særpris: 300 kr.

Vær hurtigt ude, der er begrænset antal pladser.

Entré inkl. sandwich, kaffe, te, vin og vand: 120 kr. for medlemmer, ikke-medlemmer 150 kr.

Tilmelding og betaling senest den 10. marts til Ellen M. Hale på MobilePay 30 51 14 42 eller til bankkonto som oplyses ved tilmelding på tlf.: 86 34 54 44 eller på: emh@halesseasons.dk

Detaljer

Dato:
23. marts
Tidspunkt:
12:00 - 15:00

Sted

Vejlby Sognegård
Vejlby Centervej 25
8240 Risskov, 8000
+ Google Map