Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nordvestsjælland Historiske og botaniske roser med Torben Thim

15. juni kl.11:00 - 14:00

I er inviteret til at møde Torben Thim  lige der, hvor hans skæbne og livsbane ændrede kurs. Man kan vist godt sige, at han fik en ”åbenbaring” for 40 år siden, da han første gang besøgte Valdemar Petersen i Løve.

Torben har en enorm viden om roser, og lige siden han overtog rosenplanteskolen i Løve for 40 år siden har han videreudviklet og forfinet sin rosensamling, ligesom han formerer og producerer roser fra sin enestående rosen genbank, dels på bestilling, og til dels til salg, genopretning og nyplantning af haver og parker i ind -og udland.

Men hvordan det gik til, at Torben Thim for 40 år siden blev ejer af en rosenplanteskole? Det er en meget fascinerende og personlig historie, som Torben vil dele med jer.

Torben Thim var billedkunstner og filosofistuderende og mødet med Valdemar Petersen ændrede alt. Torben indleder med et kort foredrag om rosernes historie og rosernes placering på jordkloden.

Den 15. juni fejrer vi Valdemars Dag, dels med ønsket om at hædre Valdemar Petersen, som passede på de Historiske Roser før nogen andre, dels for at høre om hvorledes arven efter Valdemar, og dermed Torben, kunne forvaltes i fremtiden.

Torben byder velkommen  kl. 11.00 –  tag madpakken med og spis den i Torbens have. I vil derved have et par timer til at nyde haven og se de mange smukke roser.

Kl. 13.00 holder Torben et indlæg om Historiske og Botaniske roser og fortæller om sine tanker og ideer om fremtiden for Rosenparken, som indeholder et utal af sjældne roser.

Butikken vil være åben fra kl. 14.00 for salg af roser, clematis, stauder og træer.

Torbens bog “The History of the Rose in Denmark” kan på dagen købes til en særpris af kr. 300,-

Tilmelding til arrangementet til kredsleder Lise Færch lisetaastrupvej@gmail.com

Detaljer

Dato:
15. juni
Tidspunkt:
11:00 - 14:00

Sted

Rosenplanteskolen i Løve
Plantevej 3
4270 Høng,
+ Google Maps