Arverosen

Jeg har brug for hjælp til denne rose jeg har arvet.

Den er står  i en stor krukke med kompostjord og nu hvor jeg har fået den er den begyndt at se mærkelig ud .(se vedlagte billede)

Arverosen

Hvad skal jeg gøre, den var så flot da den stod i min tantes have.

Hilsen
Jeannette Sjøstrøm


Kære Jeanette
Jeg er slet ikke i tvivl om at rosen har været flot da den stod i din tantes have. Som jeg ser billederne, så er den nylig taget op af bedet og plantet over i kummen. Denne proces griber voldsomt ind i røddernes jordfæstelse, de bliver rykket ud af deres jordforbindelse, og så er det altså slut med at optage vand og næring, og derfor visner rosen.

Du kan redde den ved at klippe den tilbage til 10 cm over jorden og fjerne alle de visne blade, så vil den starte sit nye liv op med at sætte nye rødder, og når den har dannet et nyt godt rodnet, vil den til foråret begynde at sætte nye skud og så bliver både du og rosen forhåbentlig glade igen.

Du kan hjælpe den godt på vej ved at drysse RhizoBio på rødderne nu. Sæt krukken på nogle træklodser så den ikke står direkte på det kolde underlag, og stil  den en et beskyttet sted vinteren over, så solen ikke skinner på den.

Læs i øvrigt i Brevkassen mit indlæg ’Et liv som krukkerose’.

Held og lykke med arvestykket
Ernst  Jensen