5. maj, 2020

Brev til medlemmerne – 5. maj

Kære Medlemmer

I år er det 30 år siden jeg første gang deltog som international rosendommer. Det var i Haag i Holland. Siden da har jeg hvert år været inviteret til mange rosenbedømmelser. Flest i Europa men også i andre verdensdele. Jeg havde glædet mig meget til at deltage i april som præsident for dommerjuryen ved international rosenbedømmelse i Rose Hills, Los Angeles, USA og til at møde mange rosenvenner igen. En god ven er rosenforædler Tom Carruth. Tom har i en årrække været  ansvarlig for samlingen af roser hos Huntington Botanical Gardens, og vi havde aftalt at mødes til en rundvisning 16. april. Det blev som alt andet aflyst. Tom har nu sendt nogle fotos af roserne, og jeg vil gerne dele dem med jer her.

Rose Collection, Huntington Botanical Garden.

 

I min formandsberetning ved Det Danske Rosenselskabs generalforsamling den 17 marts 2019 fortæller jeg om den opfordring, som jeg modtog om at indstille rosernes verdenskongres, afholdt i Danmark i 2018, til en kongres ”Award” i konkurrence med 160 internationale kongresser. Den 11. april kom pressemeddelelsen om, at vi var nomineret blandt de 3 bedste. 30. april blev vinderne kåret på Københavns Rådhus. 18. WRC ”A Fairy Tale af Roses” 2018 fik en flot andenplads. Torben Thims omfattende bog-værk ”The History of the Rose in Denmark” var medvirkende til den flotte anerkendelse.

Oppe under bjælken OM OS finder I formandens beretning fra den sidste ordinære generalforsamling 17. marts 2019 med den præcise formulering af indstillingen til Københavns Event og Kongres Award 2019.

Inger Schierning

 

Rose Collection, Huntington Botanical Garden.