15. august, 2016

Clematis som bunddække

Clematis som bunddække.

Jeg vil gerne forsøge at bruge clematis som bunddække i mit bed med historiske og engelske roser. Der er tale om forskellige sorter op til en højde af ca. 1,50 m. Altså ikke buskroser eller højere. Har hørt, at der skulle være særlige, krybende clematis, som egner sig til formålet. Kan I hjælpe mig med navne? Ellers kunne jeg forestille mig, at planter fra Viticella gruppen evt. kan bruges. Tak på forhånd./Gundhild Dissing Jørgensen

Kære Gunhild

Jeg har det ligesom min gode Claus Dalby, han siger, man skal altid spørge dem der ved mere end en selv, hvis man skal blive klogere. Derfor har jeg har støttet mig til Søren Laubjerg, Laubjergs Planteskole og Rosenhave, jeg har selv set hans flotte  klematis bed, som også er afbildet i hans bog side 37.

clematisBilledet viser klematis ’Picardy’, ’Filigree’ og ’Bijou’. Disse har vist sig at være rigtig vinterhårdføre. De vinterdækkes ikke og klippes med en hækkesaks hver forår. Du skal passe meget på når du gøder, hvis du strør gødningen ud over hele planten får du nogle rigtig grimme svidningsskader, derfor må du løfte planten/erne og kun gøde ved rodstedet. Jeg har Sørens tilladelse, og derfor har jeg scannet siden fra bogen og sender den hermed. Søren fortæller i øvrigt at der er nye sorter på vej som du kan bruge. Du kan ringe til Søren på nr. 97332036.

Mange hilsener
Ernst