Dårlig jord i højbede

Jeg håber I kan hjælpe mig. jeg har lige ofret rigtig mange penge på at få en anlægsgartner til at lave 3 højbede. Det blev rigtig fint men jorden dur bare ikke . I mine øjne ligner det stabilgrus og tingene dør for mig. Gartneren har endelig været forbi igen og vil gå med til at fjerne de mange sten og måske lidt nyt jord i. Når jeg vander flyder vandet oven på i et stykke tid og er gennevådt men efter 1 time virker det igen knastørt. Jeg havde jo håbet på godt muldjord og havde også fyldt i nogle krukker, de blev så tunge at jeg næsten ikke kan løfte dem. Jeg har tidligere selv fået lavet analyser af andre områder i min have men kan ikke huske adressen , kan I hjælpe mig??.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Jette Hedensted


Kære Jette

Det lyder som om den pågældende  anlægsgartner har troet at han skulle lave et fundament til en motorvej.  En faglært anlægsgartner ved at man lægger en god muldjord og allerhelst harpet muldjord i blomsterkummer. Harpet muld er muldjord der er total renset for ukrudtsfrø ved en varmebehandling. Du skal holde fast i, at det er den type jord du skal have og hvis ikke manden er villig til at udskifte jorden, så bør du klage til ankenævnet.

Klager over anlægsgartnere kan behandles af enten Byggeriets Ankenævn (www.byggerietsankenaevn.dk), eller af Håndværkets Ankenævn (www.hvanke.dk).

Adressen på laboratoriet for jordbundsanalyser er:

Eurofins Steins Laboratorium A/S
Petersmindevej 1
8362 Hørning

Held og lykke med projektet.
Med venlig hilsen

Birthe og Ernst Jensen