31. august, 2017

Hvad er der galt med vores roser?

Dette spørgsmål har vi fået utallige gange, og sandt er det jo, at roserne har haft det meget svært i denne sommer, det gælder også roserne  i vores egen have, selv

‘Astrid Lindgren’ som alle ved, om hvem jeg siger, det er verdens bedste lyserøde roser, har fået rust. Hvis vi havde svaret på hvorfor, så ville vi være lykkelige, og med glæde sende svaret ud til alle jer.

Hvor slemt det står til, kan ses af, at rugosa roserne som står i et læhegn ikke langt fra os, har rust. Det har vi aldrig før set, og når rose rugosa får rust, så er det et udtryk hvor mega stort et smittetryk der er tale om. Vi har, som mange andre forsøgt, at holde det nede ved at sprøjte med de midler der er til rådighed på markedet, men det synes kun at have, ingen, eller kun ringe virkning,.

Kan vi gøre noget for at det ikke gentager sig, så roserne bliver mere modstandsdygtige til  næste år ? Vi har besluttet at give roserne et “skud” RhizoBio, d.v.s som der står i brugsanvisningen:

 RhizoBio kan med fordel gives til planter der allerede er plantet, men som du synes ikke er kommet særlig godt fra start og hænger lidt med ørerne. Med spade, hakkejern el. lign. laver du en rille rundt om planten uden at du beskadiger rødderne. I rillen stikker du nogle huller med din gravegreb, drys pulveret (50 gram)ned i hullerne, dæk hullerne og vand godt bagefter. 

Tidspunktet, her i det tidlige efterår er perfekt, den sidste gødning er strøet ud i juli måned, så der er ikke noget der kan “forstyrre” eller nedsætte virkningen af RhizoBio.

Vi vil gerne bidrage til at roserne får det bedre næste år, derfor sænker vi  prisen på RhizoBio med  10 kr. pr. pose.  Vi nedbringer altid lageret før vinteren, så prisen er gældende så længe lager haves. Bestilling helt som I plejer, gå ind på www.etlivmedroser.dk og bestil.

Tekst: Birthe og Ernst Jensen Foto: Ernst Jensen