Prolifiering

Hej Ernst og Birthe.
Jeg tillader mig at skrive til jer, efter jeg havde en samtale med Birthe på Rosenfestivallen i Bogense. Hun opfordrede mig til at sende jer nogle billeder, som omhandler problemet /spørgsmålet.
Sagen er den, at jeg har en Marselisborg rose og har haft i 3 år, den virker sund og blomstrer rigt. Sidste år iagttog jeg, at efter blomstringen faldt kronbladene godt nok af, men i midten startede der nogle grønne faste knuder at vokse frem, senere bliver de mere røde, jeg ser det samme fænomen gentager sig i år, men kun hos denne rose.

 

Jeg kan godt læse i dit tillæg af din bog, at du beskriver noget der hedder prolifiering, men jeg synes måske ikke det helt passer med min rose idet jeg synes. at den har blomstret fint og det sker, når den smider kronbladene.

Ser frem til jeres svar.
MVH Bonnie Frydkjær Brylle Fyn

Kære BonnieTak fordi du vil delagtiggøre os i din interessante iagttagelse. Vi har da oplevet mangt og meget med roser gennem årene, men dette tilfælde, som du beskriver det har vi aldrig hørt om. Det er helt enestående og interessant at det er efter afblomstring, at den finder på ”narrestreger”. En hormonforstyrrelse giver sig også udslag i en misdannelse, men så ville det være hele planten der ville opføre sig mærkeligt, så vi må konkludere at vi ikke er i stand til at give en forklaring på fænomenet.

Med venlig hilsen

Birthe og Ernst  Jensen