Rådyr i haven

Rådyr på besøg.

Jeg har først på sommeren købt 3 Alba-roser (Suaveolens). De har vokset sig store og flotte MEN, den anden dag havde jeg besøg af 3 rådyr i haven, som var ganske hårde imod dem. Den ene rose blev bidt ned til ca.30 cm over jorden, de andre dog knap så kraftigt, men alle har de miste mange af deres friske skud.

Suaveolens

Så er mit spørgsmål: hvad nu? Det skulle være ganske hårdføre roser, men kan de klare sådan en behandling? Og hvordan skal jeg beskære alle grenene, så de (forhåbentlig) kan fortsætte deres vækst uden at blive al for misdannet?

Mange hilsner

Dorthe Jensen
Kirke Hyllinge.


Kære Dorthe

Rådyr er et stort problem mange steder, det er som om bestanden bliver større og større. Albaroserne kan klare meget og denne ”rundbarbering” er at betragte som en hård tilbageskæring. Jeg vil foreslå, at du venter med at gøre noget til foråret. Forsøg så at beskære så buskene bliver mest mulig harmonisk at se på. Du skal overveje nøje om du vil have roserne på dette sted, for du kan være sikker på, at rådyrene kommer igen, når de har fundet et godt sted at spise.

Mange hilsener

Ernst Jensen