5. juni, 2018

RosenNyt 2018, nr. 2

Så smukt, en buket der vil pryde ethvert rum. Bag buketten gemmer sig en boganmeldelse. Niels Vest, filminstruktør og Christianit har lavet den og en helt ny bog:  Rosens sjæl. Vores redaktør Mette Krog har anmeldt den – og mon ikke mange får lyst til at eje den?

Herligt er det at læse Ejnar Jørgensens historie om hans rosenhaver og lidt om hvorledes Rosenkreds Sønderborg og omegn blev stiftet. De pragtfulde billeder giver lyst til at se mere. Efter Ejnars roser har Eskild Skau en dejlig artikel “Ingen roser uden torne”. Tornene er egentligt takker, men det tager os sikkert mange år at lære. En skøn artikel med omtale af roser til buer, stativer, busk- og bedroser, historiske som nyere. Hvis man ønsker at undgå rifter ved beskæring og pudsning er her et godt udgangspunkt.

David Austin udsender nyhedsbreve til interesserede. Et af dem er blevet bearbejdet til en artikel af svenske Henny Johansson og emnet er interessant for mange. “5 roser til skyggefulde steder. 2 af de 5 har jeg selv testet. ‘Gertrude Jekyll’ og ‘The Generous Gardener’, dog ikke i skygge men i fuld sol i forhavens sydbed, hvor de også trives fantastisk godt.

Dejligt nummer med masser af gode artikler. Læs om Poulsen Roser’s historie, om projekt Nordisk roser, Rosenkalenderen og meget mere.  Det nummer kan nydes længe