RosenNyt nr. 3 2019

Nyeste nummer af RosenNyt er nu på gaden og som altid er det en æstetisk og layoutmæssig fornøjelse at sidde med.

For mig var det et herligt gensyn med en helt utrolig dejlig rosenrejse, hvor vi både kom til Holland, Belgien og ikke mindst Frankrig. En rosennovice, Christine Nederlund, står bag artiklen og med en erfaren mor (Marianne Munk) i baghånden er der kommet en rigtig god beskrivelse af de besøgte steder. Eneste aber dabei er at afrejsedatoen er forkert, men småting i forhold til resten. Det er en fornøjelse at læse artiklen og se billederne. En godt tilrettelagt tur som Birthe Lund Jensen og Lillian Skønager skal have stor tak for.

“Det summer og brummer” skrevet af Jens Otto Pedersen, som absolut ikke er en rosennovice, har kasten sig over tidens trend, biodiversitet og bier. Ønsker man at omlægge eller tilføre sin rosenhave med mere bivenlig roser er her et rigtigt godt udgangspunkt til at få ideer til at vælge hvilke roser der skal satses på.

Fra Tyskland har Torben Sander oversat Andras Barlage’s artikel “De rosenfingrede roser” som beskriver udviklingen af de orangefarvede roser. Jeg må erkende at jeg aldrig før har hørt om “rosenfingrede” roser, men dejligt at man bliver klogere af at få et nyt nummer i hånden. Læs artiklen og  få en gennemgang af udviklingen mod en orange rose, pudsigt at farven først for alvor er slået igennem efter årtusindskiftet.

Naturligvis er der meget mere at komme efter, så sæt bare et par timer af og nyd både tekst og billeder