30. november, 2018

RosenNyt nr. 4 2018

Endeligt dukkede det længe ventede RosenNyt op i postkassen. Her i efterårets/vinterens mørketid er det altid dejligt med hyben som for- og bagside, det passer så godt til årstiden.

Til alt held er det stadig sommer inde i bladet, hvor vi forføres af en række dejlige billeder.  Artiklen “Det var så den sommer” er et godt gensyn med Peter Jordt, som selv har været redaktør for RosenNyt  (indtil 2007 så jeg i mine gamle numre). En godt skrevet artikel om denne usædvanlige sommers betydning for vores roser.

Mon ikke vi er mange, der forsøger os med en tur omkring Tommestrup, efter at have læst Susanne Nielsens udmærkede artikel om byens roser. En artikel der leder tankerne til Sverige og Mia Gröndals bog om Österlens gamla rosor, hvor roserne er en betydelig del af slægtens historie og for mange et bindeled til lokaliteten og menneskene i det. En dejlig og personlig fortælling om både nutiden og de svundne år.

Lidt rosennørderi må vi også have plads til. Håkan Kjellin har i Det Svenske Rosenselskabs medlemsblad ¨Rosenbladet¨, skrevet et indlæg om damascenerroser. Det er spændende læsning og endnu engang bliver der sat spørgsmålstegn ved det, vi tror, vi allerede ved. Vi kommer hele verden rundt og billedstoffet gør at artiklen glider lettere ned.

Der er mange andre ting at pege på i nummeret, så der er kun én ting at gøre, lav en god gang kaffe/te, sæt dig godt tilrette og nyd tidsskriftet.