Rosens uge

Rosens uge 2018 , fejres over hele landet sidst i juni -først i juli.
Netop på dette tidspunkt springer roser ud i overdådig pragt overalt i Danmark.  I 2018 byder vi op til en Rosenfestival med jubilæum, åbne private rosenhaver og rosenudstillinger og deltagelse på en række planteskoler.

Ghislaine de Feligonde

Rosenkreds Lolland-Falster

Lørdag den 16. – søndag den 17. juni kl. 9.00-14.00

Radsted Gartneri, Nykøbingvej 249, 4990 Sakskøbing

Vi vil være til stede hele weekenden, hvor vi trakterer med smagsprøver og opskrifter på rosengele, får en god rosensnak og forsøger at få nye medlemmer.

og

Lørdag den 16. – søndag den 17. juni kl. 9.00-16.00

Blomstercentret, Herningvej 10, 4800 Nykøbing F

Her bydes der altid på gode tilbud, kaffe og te og vi håber, at vi får en god rosensnak og nye medlemmer.

Rosenkreds Aarhus

Lørdag den 23. – søndag den 24. juni kl. 11.00-16.00

ROSENFESTIVAL

Knud Pedersens Rosenplanteskole, Taastrup Søvej 1, 8462 Harlev

 I anledning af Rosenselskabernes Verdenskongres denne sommer foregår en hel speciel begivenhed på Knud Pedersens Rosenplanteskole i Harlev. Knud Pedersen har forædlet en verdensnyhed – en meget smuk, pimpinellifoliarose med helt specielle egenskaber. Dåben af rosen kommer til at foregå ved en festlighed, hvor 120 rosenkyndige deltagere fra over 30 forskellige lande besøger rosenplanteskolen.

Kære medlemmer, I og andre der besøger rosenplanteskolen i Rosenfestival-weekenden, får muligheden for at se, dufte og opleve den smukke rose – forud for dåben.

Benyt lejligheden og oplev samtidig alle de nyudsprungne roser i fremvisningshaven og ude i salgsbedene. Få inspiration og vejledning til at købe nye roser til egen have.

Knud Pedersen og hans dygtige personale står klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige roser – ud fra dine ønsker om farvevalg og placering. Medbragt frokost kan nydes på planteskolen. Kaffe og te kan købes. Gratis adgang  – alle er velkomne.

Spørgsmål om dette arrangement kan ske ved henvendelse til Ellen Margrethe Hale, mail: emh@halesseasons.dk eller på tlf.: 86 34 54 44.

Rosenkreds Midtjylland

Søndag den 24. juni

Plantorama, Holstebrovej 81, 8800 Viborg
kl. 10.00-15.00

og

Korsbakkens Planteskole, F.L.Smidths Vej 21, 8600 Silkeborg
kl. 10.00-15.00

Det danske Rosenselskab har med Rosens Dag ønsket at markere, at det er nu, roserne springer ud i al deres pragt, og således på Rosens Dag skabe interesse for roser, og samtidig hverve medlemmer til selskabet.

Både hos Plantorama og på Korsbakkens Planteskole vil man kunne få råd og vejledning i dyrkning af roser. Der vil være mulighed for at vælge “årets rose” mellem et udvalg af forskellige roser. Der vil være amerikansk lotteri. Der er smagsprøver på rosengelé og opskrifter på samme. Desuden er der mulighed for at smage både rosensnaps og rosenkage.

Rosenkreds Nord-Vestsjælland

Søndag den 1. juli kl. 10.00-14.30

Vej’s Havecenter, Charlottevej 24, 4270 Høng

Aflever en eller to af de smukkeste roser fra din have og deltag i konkurrencen om et gavekort til Vej’s Havecenter. Der trækkes også lod om et gavekort blandt deltagerne i afstemningen. Gæt en rose og få et af Rosenselskabets blade med hjem. Kom og få en god rosensnak med en repræsentant fra Rosenselskabet og få gode råd og vejledning fra havecentrets faglærte personale. Der vil være kaffe på kanden, og der gives rabat ved køb af roser denne dag.

 og

Fredag den 20. juli kl. 14.00

Birkegårdens Haver, Tågerupvej 4, 4291 Ruds Vedby

Merry Sørensen har købt mange forskellige roser hjem til salg, men vil især gerne præsentere sin egen rose ‘Merry Forever’ som er en hvid buketrose forædlet af Rosa Eskelund Der fortælles om roserne på stedet, og der er gode tilbud.

Rosenkreds Midt-Vestjylland

Søndag den 9. september kl. 10.00-16.00

HaveOasen Lind, Vejlevej 13, 7400 Herning

Vi glæder os til at byde jer velkommen på HaveOasens rosenplanteskole. Igen i år fejrer vi Rosens Dag med rosenudstilling og rosenkåring. Kom og deltag. Her er mulighed for at dyste om den smukkeste rose. Publikumsafstemning mellem kl. 10-14, hvor der også er mulighed for at få råd og vejledning og en hyggelig rosensnak. Kom og smag på roser bl.a. rosensnaps. Kl. 15 er der rosenkåring.