Roser til hæk

Helene Egtved spørger:
Jeg har læst mig til, at rosen Jacques Cartier skulle være uovertruffen som hæk. Den er tæt fra bunden af blomstrer hele sommeren til langt ud på efteråret. (Kilder: Torben Thim og Hugo lykke) Men jeg er bange for at hækken bliver lidt for fad i farven. Jeg kunne rigtig godt tænke mig et miks med en bleg gul (som citronfromage lavet med piskefløde) og et indslag af scarlagensrødt. Jeg har set et godt miks på side 24 i “Den frodige have” af Marie-Louise Veber Paustian

Roserne må ikke være for bredtvoksende, idet der ikke er særlig meget plads fra terrasse til bøgehækken, der er plantet i skellet og der skal lige være plads til en smal gangsti. Roserne må til gengæld gerne blive mindst 150 cm og blomstre fra juni til frost. Jeg har ikke kunnet finde roser, der matcher de krav og håber I kan være mig behjælpelig.


Ernst Jensen’s forslag:

Velkommen i rosernes verden. Du efterlyser en rose som du kan bruge som blomstrende hæk ved en terrasse. Der findes mange roser der er egnede. Inden du bestemmer dig bør du læse artiklen ‘ROSER SOM HÆK’ i RosenNyt nr. 3-2011. Her er der mange gode forslag. Da jeg læste dit ønske, den med citronfromagen, så tænkte jeg med det samme på én bestemt rose, nemlig Austin rosen ‘Crocus Rose’ syn. ‘Emanuel’. Den var månedens roser i marts 2011 og den er på Birthes og min favoritliste. Jeg skal selvfølgelig ikke være smagsdommer, men at mikse den med scarlagensrødt vil jeg nærmest anse for at være en forbrydelse. Jeg ønsker dig held og lykke med projektet.

Crocus Rose - Ernst Jensen