30. januar, 2018

Slyngrose i et træ

Jeg vil plante en slyngrose op ad et æbletræ. Hvor langt derfra skal jeg plante? Kan en slyngrose klare sig op ad et lille kirsebærtræ?

Venlig hilsen Karina


Kære Karina
Når du planter i nærheden af at træ skal du så langt ud fra stammen at du kan komme til at lave et ordentlig plantehul evt. imellem nogle store rødder. Afstanden kan variere alt efter hvor stort træet er, og især hvor tætte rødder er.
Når du planter skal du sætte et stykke drænrør ned til rosens rødder som du kan vande ned i den første sommer indtil rosen har dannet et kraftigt rodnet med dybe rødder. Det tvinger du den til at danne, når du vander dybt.
En god ide er også at drysse RhizoBio på rødderne når du planter, det skaber liv i jorden og dermed gode betingelser for rosen, og det kan der godt være behov for når rosen skal konkurrere med træet. I lang tid vil det være en ulige kamp, derfor skal du hjælpe rosen så godt som det er muligt.
Om en slyngrose kan klare sig op af et kirsebærtræ ? Det afhænger helt af træets størrelse, og hvor stor slyngrosen kan blive.
Jeg håber det vil lykkes for dig, for slyngroser er jo vidunderlige, når de får rigtig godt fat.
Mange rosenhilsener
Ernst Jensen
www.etlivmedroser.dk