Sprøjteskader

Hej Ernst

Jeg har fået et godt råd fra dig før, nu prøver jeg lige igen.

Jeg har 58 roser, og for en uge siden struttede de af sundhed og er alle i god vækst. Tirsdag aften sprøjtede jeg dem, som jeg har gjort forrige år og sidste år med Calyso og Baymat Ultra. Brugte to liter på de 58 roser.

Nu er jeg grædefærdig, mange af roserne ser forfærdelige ud, bladene er plettede med brune pletter og de nye skud krøller sammen og visner, nogle blade ser ud som om de er brændt i kanten. Hvad kan der være sket? Jeg ved blandingsforholdet var korrekt, og jeg blandede IKKE produkterne sammen, først blev det ene produkt rystet i vand, før jeg kom det andet i og rystede det hele sammen, præcis som jeg plejer.

Gider du prøve at kigge på billederne, jeg har vedhæftet.? Tror du, der er håb forude??

Jeg sover jo ikke om natten, det er det værste jeg kan komme ud for, hvis mine roser ikke trives.

Med venlig hilsen
Hanne Clemmensen, Darum


Kære Hanne

Ja det gør rigtig ondt når vore roser ikke har det godt. Det må ikke gå ud over din nattesøvn, så det er rigtig godt at du sender billeder og fortæller, hvordan du har sprøjtet. Hvis du er ethundrede procent sikker på, at din sprøjte incl. slange og dyse er helt rene, så kommer roserne over chokket.

Når man sprøjter skal bladene helst nå at tørre ind inden aftenkulden kommer. På nogle af bladene kan man tydeligt se, at der har hængt en dråbe i spidsen og den har påvirket bladet så det ser ud som det er vissent eller brændt i kanten. Det er så meget uheldigt, at der dagen efter var der et ganske forfærdeligt stormvejr, som har været fysisk hårdt for de nye skud med de sarte blade, det stresser roserne i den grad. Forhåbentlig for vi nogle dejlige lune dage med sol, det er det roserne har brug for, så kommer de sig over chokket, men de brændte kanter forsvinde naturligvis ikke, men det kan vi leve med.

Mange rosenhilsener
Ernst