Stråleplet

Hej

Jeg har flere år haft stråleplet i mine roser. Jeg har haft det lidt svært med at skulle sprøjte roserne og sikkert deraf resultatet.

Nu har jeg læst om et produkt der hedder GroGreen det skulle være miljø venligt og skånsomt for planterne.Det skulle virke mod stråle plet, har du kendskab til dette produkt og kan du sige lidt om det.

Hilsen Linda


Kære Linda

Stråleplet har vi alle haft i roserne, også selvom vi sprøjter, vejret kan være så drilagtig, at det kan være svært at undgå.

Det nye middel, fra GroGreen som du nævner, og som der annonceres med i RosenNyt 2016 nr. 1 på side 53, kender jeg godt, faktisk har jeg været med til at rådgive om indholdet. “Feed and Shine”, som produktet hedder, er en bladgødning med udelukkende naturlige mikronæringsstoffer der styrker plantens vækst, derfor kan den også anvendes af dem der ønsker at dyrker roserne økologisk. Det geniale ved “Feed and Shine” er imidlertid indholdet af tre naturlige planteolier, som sammen med et afspændingsmiddel lægger en hinde over hele bladet, som gør at svampesporer ikke kan trænge ind i bladet. Man har en begrundet formodning om at det virker efter hensigten, fordi et lignende middel med succes har været anvendt i flere år på nogle golfbaner. Her sprøjtes alle green i efteråret, for at modvirke sneskimmel, der også er en svampesygdom.

Rosenselskabet har hilst produktet velkommen, idet det er et stort skridt i retningen af at afskaffe gift i haverne, derfor har vi også indvilget i at afprøve midlet under kontrolledere former her i sommeren 2016.

Mange rosenhilsener
Ernst Jensen