11. marts, 2019

Genplantning af roser

Hej Ernst og Birthe

Jeg har et bed med Tommelise roser, som jeg har gravet op, fordi jorden var fyldt med græs ukrudt.  Det er meningen at jeg vil plante dem igen samme sted. Jeg har læst at I anbefaler lige dele Osmo rosenjord, Weibulls Simontorp og Champost til roser. Jeg forstår ikke helt…er det Weibulls Simontorp rosenjord? Champost rosenjord og skal det være Osmo rosenjord eller kan andet mærke bruges? (Kan ikke finde et sted der sælger alle 3 slags)

Et andet sted har jeg læst at der kan købes Root Booster gennem jer. Skal hver rose så plantes i rosenjord og rødderne tilsættes 50 g Rootbooster.

Mvh Lisbeth Meyer


Hej Lisbeth

Allerførst, pas på at rødderne på de opgravede roser, så de ikke ligger og tørrer ud inden du får hentet jord m.v.  Beskær rødderne så der er 25 cm tilbage og sæt planterne i en spand vand indtil du er klar til at plante. Tag først planten op af vandet når du er klar til at plante, drys rootBooster på de våde rødder.

Det plantemedie som vi anbefaler er:

1/3 del enten Osmo rosenjord eller Champost rosenjord,

2/3 del alm. Planeskolejord/Gartnerjord,

2 -3 skovlfulde Weibulls Simontorp komposteret kogødning,

Til fem roser iblander du ca. 1 liter granuleret ler.

Når du nyplanter eller omplanter/genplanter, og du samtidig bruger 50 gram rootBooster  pr. plante, behøver du slet ikke at udskifte så meget jord som vi tidligere gjorde. Hvis ellers jorden er af god beskaffenhed, behøver du kun udskifte jorden i selv plantehullet, d.v.s 25  cm i bredden x  25 – 30 cm i dybden. Det sparer en masse arbejde og mange penge,  det lille beløb som du ofrer på rootBooster er givet godt ud i forhold til førhen, hvor vi udskiftede 1/5 kubik meter jord.

Hvordan du bestiller rootBooster ?  Gå ind på vores hjemmeside www.etlivmedroser.dk

Mange rosenhilsener

Birthe og Ernst