12. januar, 2019

Nekrolog

David C.H. Austin OBE VMH

 (Order of the British Empire Victoria Medal of Honour)

Det er med stor sorg, at Austin familien må bekendtgøre, at David C.H. Austin senior OBE VMH, rosenelsker og grundlægger af David Austin Roses Ltd. sov fredeligt ind i sit hjem i Shropshire tirsdag d. 18. december, omgivet af sin familie. Han blev 92 år.

I mere end 75 år gav Davids hengivenhed til roser, både duft og skønhed til haver overalt i verden. At stræbe efter det fuldkomne var en hjertesag, og han skabte mere end 200 Engelske Roser i løbet af sin karriere; mens han hele tiden stræbte efter at skabe en endnu smukkere rose.

Han blev født ind i en landbrugsfamilie. Han udviklede en stærk interesse for historiske roser allerede, da han var i tyverne. David mente, at selvom de historiske roser var charmerende og ofte havde en fantastisk duft, manglede de en større farvevariation og den evne til at genblomstre, som er almindelig hos de mere moderne storblomstrede roser. Denne holdning blev kimen til den samling af Engelske Roser, som vi alle nyder i dag. Han satte sig for at skabe en helt ny rose, der kombinerer de historiske rosers skønhed og duft med de moderne roses fortrin. Hans første Engelske Rose var ‘Constance Spry’, introduceret i 1961. Blandt den stadig voksende samling kan nævnes ‘Gertrude Jekyll’ – to gange kåret som det britiske rosenfolks favoritrose – og for nylig ‘Olivia Rose Austin’.

David blev belønnet for sit enestående bidrag til havekunsten, da han modtog guldfod priser ved RHS Chelsea Flower Show, og en OBE for sine fortjenester for havekunsten i 2007.

David Austin junior, søn og firmaets administrerende direktør gennem de sidste 25 år udtaler:

Min far – eller Mr. A som han kærligt blev kaldt i den udvidede familie – var en bemærkelsesværdig mand. Hans begejstring for kunsten at fremavle roser var i sandhed smittende; han elskede ikke noget bedre end at opleve den glæde, hans roser gav andre. Han vil blive stærkt savnet i det verdensomspændende firma, som han skabte. Men den passion han indpodede vil fortsætte, og vi vil trofast fastholde min fars vision, fra han grundlagde firmaet for næsten 50 år siden.

Austin familien indbyder alle, som ønske at dele deres minder og kondolencer til at sende dem til

rememberingmra@davidaustinroses.com

Nekrologen er oversat af Birthe Hollingbery,

Næste nummer af RosenNyt vil indeholde en væsentlig længere omtale af David Austin, hans liv, arbejde og ikke mindst roserne