23. februar, 2019

RosenNyt nr. 1 2019

Snart er der atter lidt der kan pirre vores lyst til roserne, hvad enten vi er nye eller gamle ud i rosernes verden. Nyeste nummer er på trapperne og vil være i postkassen i løbet af få dage.

Forsiden er lige noget for mig, så jeg vendte hurtigt bladet for at sikre mig navnet på rosen. Det er den engelske rose ‘Munsted Wood’, naturligvis kan man sige, for nummeret har en fin artikel om den nyligt afdøde David Austin, skaberen af de engelske roser. Og rosen – ja den står allerede i min have.

Som altid er nummeret fyldt med dejlige rosenbilleder og sågar også et med Rhododendron – og hvorfor nu det? Anne-Marie Knudsen har skrevet en spændende artikel: “Når roser skal trives uden kemikalier”. Den handler om haver med lerjord -mest meget svær lerjord, som mange af os kender til og hvordan man kan takle det.

Denne gang har Jens Otto Pedersen kastet sig over Gallicaroserne. I artiklen “Vores nyeste Gallicaroser” plæderer han for de smukke, velduftende, farvechangerende og fordringsløse roser og man bliver helt forgabt i dem. Måske kan der gøres plads til et par stykker i haven til sommer?

Der er masser af spændende, gode og sjove indlæg fra ind- og udland, såvel unyttig som nyttig viden om roserne